12. Međunarodna konferencijama o vodama u Berlinu

U Berlinu se u periodu 16-20. juni 2019. godine, u organizaciji Međunarodne organizacije za vode (IWA), održava 12. Međunarodna konferencija pod nazivom “Prevladavanje nedostatka vode uz pomoć tretmana vode i njene ponovne upotrebe”. Događaj okuplja više od 400 stručnjake iz više od 40 zemalja koji imaju priliku da razmjena iskustva iz dosadašnje prakse. Među učesnicima su i predstavnici udruženja “Vodovodi Republike Srpske”.

Nedostatak vode uzrokovan sušama, konkurentnim korištenjem vode ili hidrološkim uslovima važan je pokretač efikasnog upravljanja vodama od strane svih njenih korisnika. Ovo se danas odnosi na mnoge regije širom svijeta. Tretman vode i njena ponovna upotreba ključne su strategija za rješavanje pomenutih problema. Teme konferencije uključuju realizaciju sigurnih, inovativnih i isplativih rješenja za ponovnu upotrebu vode u poljoprivredi, urbanim sredinama i navodnjavanju zemljišta, kao i ponovnu upotrebu podzemnih voda.

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.