19. Međunarodna konferencija Vodovodni i kanalizacioni sistemi, Jahorina 19

Danas je na Jahorini otvorena 19. Međunarodna konferencija pod nazivom “Kanalizacioni i vodovodni sistemi, Jahorina 19”. Konfernciju organizuju Udruženje “Vodovodi Republike Srpske” u saradnji s Udruženjem za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo iz Beograda i trajaće u periodu 29-31.05.2019. godine.

Konferencija o vodovodnim i kanalizacionim sistemima je ove godine posvećena kvalitetu vode za piće, smanjenju neprihodovane vode, kao i investicionim projektima u oblasti odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda. Devetnaesti stručni skup na Jahorini i ovog puta biće prilika za razmjenu iskustava, predstavljanje novih saznanja, kao i vođenje dijaloga o osnovnim organizacionim, ekonomskim i tehničkim problemima u oblasti upravljanja, rada i održavanja postojećih, kao i projektovanja i izgradnje novih objekata i sistema vodovoda i kanalizacije čiji je cilj da doprinese boljem i bržem rješavanj problema u vodnom sektoru i uzajamnom razumijevanju i podršci na nivou struke u regionu.

Kvalitet vode za piće i upravljanje rizikom biće predmet posebne panel diskusije na kojoj će biti riječi o novim propisima, problemima i aktivnostima za očuvanje i poboljšanje kvaliteta vode za piće koje se sprovode u regionu. Primjena programa za smanjenje neprihodovane vode pruža konkretne mogućnosti za sagledavanje vodovodnog sistema kao cjeline, praćenje gubitaka, donošenje strategije rehabilitacije mreže i objekata, unapređenje poslovanja, kao i razmjene znanja i iskustva. Na okruglom stolu o prečišćavanju otpadnih voda govoriće se o novim investicionim projektima prikupljanja i prečišćavanja komunalnih otpadnih voda, radu i održavanju postrojenja, kao i primjerima i mogućnostima za rješavanje problema kanalizacionog mulja.

 

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.