Obavještenje-apel za racionalnu potrošnju vode

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene u proteklom periodu evidentno je enormno povećanje potrošnje vode koje je dovelo do problema u vodosnabdijevanju rubnih dijelova grada.
Problem, inače u ljetnjem periodu kada su temperature izuzetno visoke, nastaje kada svi potrošači u isto vrijeme troše vode, što dovodi do toga da se rezervoari ne mogu napuniti zato što sva proizvedena voda ide direktno u mrežu, pa tako viši dijelovi grada osjećaju pad pritiska, a onda i prekide u vodosnabdijevanju.

Zbog gore navedenog problema “Vodovod” a.d. Banja Luka trenutno radi na izmjeni režima rada na vodovodnoj mreži kako bismo napunili rezervoar Tunjice čime bi se uspjelo normalizovati vodosnabdijevanje u sljedećim naseljima: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn.

Ovom prilikom upućujemo apel svim potrošačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika,terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično. Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja.
Takođe, molimo građane da prijavljuju krađu vode sa hidranata koji su u nadležnosti “Vodovoda” a.d. Banja Luka zato što može dovesti do ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.