Зашто нема воде на платоу Мањаче?

Становници Доњих Кола, Буквалека, Рекавица, Стричића и Вулина у задње се вријеме суочавају са честим нестанцима воде.

Разлога је више и нажалост кад се појаве овако у исто вријеме изазову веће поремећаје у водоснабдијевању. Прво смо имали проблема са снабдијевањем самог извориш електричном енергијом – што контролисаних нестанака због изградње далековода, што неконтролисаних због олуја. Нестанци струје доводили су до кварова на пумпама, али и до стварања ваздушних џепова у цјевоводима.

Падавине са собом доносе нове проблеме, а најважнији је замућеност воде. Кад вода постане мутна једино што можемо, из предострожности, је да је искључимо. Такође, падавине дижу водостај и носе органски отпад (лишће, гране…), који озбиљно омета рад пумпи јер зачепи филтере. Филтери се чисте сваки други дан, а док траје тај посао постројење се мора угасити на бар четири сата, што опет доводи до прекида у водоснабдијевању.

Падавине отежавају и проналазак кварова. Одржавање локалне мреже далеко је теже од одржавања градске, јер се ради о стотинама километара, а најчешће је на неприступачном терену и кроз шуму. Кад киша натопи земљу тешко је, и поред обиласка линије, видјети гдје је квар.

Оно што желимо овом приликом да нагласимо је да једнаку пажњу посвећујемо локалном као градском водоводу, трудимо се да превазиђемо тешкоће, а наши радници су свакодневно на терену. Уколико уочите негдје губитак воде, квар… молимо вас да нам јавите, тако ћете нам помоћи да га што прије санирамо.

Нашим суграђанима који немају воду по неколико дана ријечи мало могу помоћи, али ево барем објашњење.

Подијелите објаву:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.