Нови резервоар у Колима за боље водоснабдијевање

Након више деценија чекања, мјештани Доњих Кола коначно су добили воду, чиме је ријешен проблем водоснабдијевања овог дијела града.

У оквиру пројекта вриједног 1,2 милиона КМ изграђени су нови резервоар запремине 300 кубних метара те доводни и одводни цјевоводи дужине преко два километра, а у Буквалеку је реконструисана и проширена мрежа у дужини од пет километара.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да од данас званично Доња Кола више никада неће питати за воду и цистерне, јер ће је имати у свако доба године, те да је у плану изградња још мањих огранака у засеоцима.

“Нажалост, било је и одређених политичких опструкција, јер су поједини несавјесни појединци у задњих десетак дана када смо пустили систем у функцију отварали хидранте како би пао систем. Зато су задњих дана наше службе дежурале на хидрантима и резервоарима како се то не би дешавало и у том периоду је било воде.”

Вршилац дужности начелника Одјељења за комуналне послове Бориша Мандић казао је да је ово био веома захтјеван пројекат, како инжењерски, тако и извођачки и пројектански јер је имао у пројектном задатку да повеже два резервоара – један на вишој коти у Рекавицима и други на нижој зони у Буквалеку.

“Сасвим сигурно ријешили смо проблем мјештана Доњих Кола. Систем је пуштен у функцију прије десетак дана и у том периоду сви су имали уредно воду”, казао је Мандић.

Додао је да мјештани сада могу подносити захтјеве за прикључење, односно преприкључење на дијелу гдје је реконструисана постојећа мрежа.

Директор предузећа „Водовод” а.д. Бања Лука Предраг Дудуковић истакао је да завршетак пројекта водоснабдијевања Доњих Кола и Буквалека велики успјех, јер ће након толико година бити успостављено уредно водоснабдијевање за преко 500 домаћинстава.

“Осим што ће ово значајно олакшати свакодневицу мјештана, ово ће значити и радницима ‘Водовода’, који су до сада морали у сушним периодима даноноћно радити како би обезбиједили воду за овај дио града. Велико ми је задовољство што реализујемо пројекте, који ће омогућити квалитетније водоснабдијевање и ми с тим пројектима настављамо и даље”, казао је Дудуковић.

Фото: А. Чавић

Подијелите објаву:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.