“Dani vode Niš 2019”

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije (WASS) u saradnji s kompanijom Medivest KT doo, i ove godine organizuje manifestaciju “DANI VODE NIŠ 2019” – Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme sa pratećom konferencijom, koja se održava 08. i 09. maja 2019. godine u Nišu.

Događaj je podijeljen u dva dijela. Prvi je Međunarodna stručna konferencija na temu “Očuvanje i zaštita sistema za vodosnabdijevanje” u kojoj će učešće uzeti predstavnici domaćih i inostranih relevantnih institucija i organizacija. Ova konferencija podržana je od mnogobrojnih međunarodnih i domaćih institucija (GIZ, IAWD, NALAS, SKGO, Ministarstvo zaštite životne sredine, Privredna komora Srbije, Grad Niš i Univerzitet u Nišu), a angažovanjem stručnih udruženja i nacionalnih asocijacija za vode (Bugarska, Republika Srpska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i dr.) biće zastupljeno blizu 10 država iz regiona Jugoistočne Evrope. Drugi, sastavni dio manifestacije “DANI VODE” je izložba proizvođača vodovodne i kanalizacione opreme, koji je prilika da se predstave kompanije koje posluju u oblasti proizvodnje opreme za snabdijevanje vodom, kanalisanje, prečišćavanje, zaštitu od poplava i erozije, proizvođači uređaja, aparata i instrumenata za kontrolu kvaliteta voda za piće i otpadnih voda.

Učešće na svečanom otvaranju uzeli su: državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije Ivan Karić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, direktor JKP ’’Naissus’’- Niš Igor Vučić i predsednik Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije dr Miloš Đorđević.

Manifestaciji prisustvuju i predstavnici Vodovoda Banja Luka.

 

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.