Informacija o vodosnabdijevanju

Zbog ekstremno nepovoljne hidrološke situacije došlo je do smanjenja izdašnosti izvorišta 30-70% u zavisnosti od lokaliteta i kapaciteta izvorišta.

Povodom ove situacije “Vodovod” a.d. Banja Luka je interventno djelovao na konzumnim područjima gdje postoji mogućnost da potrošači ostanu bez vode, odnosno da se uvode redukcije u vodosanbdijevanju.

Na izvorištu Subotica smanjena je izdašnost za 35% u odnosu na prethodne godine. Dio potrošača koji se vodom snabdijeva s ovog izvorišta u MZ Gornji Pervan (150 domaćinstava) je dana, 13.01.2020. godine prepriključeno na vodovodni sistem “Crno vrelo”. Ovom intervencijom raspoložive količine vode na izvorištu obezbjeđuju stabilno snabdijevanje preostalih potrošača na vodovodnom sistemu Subotica.

Lokalni vodovod za snabdijevanje naselja Konotari sa izvorišta Zelenci je dana, 15.01.2020. godine prepriključen na vodovodni sistem “Banjica” pošto se izdašnost izvorišta smanjila za 60%. Svih 110 domaćinstava priključenih na ovaj vodovod ima uredno snabdijevanje vodom.

Kapacitet izvorišta Trča, Fratrovac i Zmajevac u MZ Mišin Han smanjen je za 60%. Distributivna mreža ovih vodovoda je dana, 16.01.2020 godine perepriključena na javni vodovod čime je snabdijevanje stabilizovano.

Nepovoljna hidrološka situacija najviše se odrazila na izvorište Buzadžije u MZ Gornja Piskavica gdje je kapacitet smanjen za 70%.

Snabdijevanje vodom s ostalih lokalnih vodovoda kojima upravlja “Vodovod” a.d. Banja Luka, pored značajnog smanjenja kapaciteta izvorišta, zasad je uredno.

Snabdijevanje vodom potrošača sa javnog vodovoda – izvorište Novoselija je uredno.

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.