Konferencija o otpadnim vodama

“Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo” Srbije u saradnji s Privrednom komorom Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoj Republike Srbije, organizuje u periodu 16-18. juna 2021. godine u Beogradu konferenciju pod nazivom “Otpadne vode, komunalni čvrsti otpad i opasan otpad”. Neke od tematskih oblasti kojima će se baviti učesnici ove Konferencije, među kojima su i predstavnici “Vodovoda” a.d. Banja Luka, su nacionalna i regulativa Evropske unije, monitoring i informacioni sistemi u zaštiti voda, akreditacija laboratorija, organski mikropolutanti u otpadnim vodama, obrada mulja, nove tehnologije  i dr. Cilj Konferencije je razmjena znanja i iskustva u svim pomenutim tematskim oblastima, kao i primjena regulative i standarda koji vode poboljšanju stanja u životnoj sredini.

Udruženje ove godine slavi značajan jubilej, a to je 61 godinu postojanja. Danas ono predstavlja jedinstvenu asocijaciju gdje je koncentrisano tehničko, naučno i menadžersko znanje, kao i praktična iskustva o vodi. Svojim članovima obezbjeđuje proširenje stručnih i naučnih znanja, razmjenu informacija i odgovarajuću valorizaciju znanja i uticaj na javnost, obrazovni, ekonomski, privredni i naučno-tehnološki održiv razvoj zemlje. Svoju djelatnost realizuje izdavanjem naučno-stručnog časopisa “Voda i sanitarna tehnika”, preko stručnih savjetovanja i simpozijuma, preko posebnih publikacija, izradom ekspertiza za pojedine tehničke probleme, kao i uticaja na životnu sredinu, učešćem u pripremi aktuelnih propisa, izradom normativa i standarda i mnogih drugih aktivnosti.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.