Održana VII sjednica UO udruženja “Vodovodi RS”

U utorak, 08. oktobra 2019. godine u Doboju je održana VII sjednica Upravnog odbora udruženja “Vodovodi Republike Srpske”.

Na sastanku se diskutovalo o uredbi za utvrđivanje osnovne cijene vodnih usluga. Nacrt uredbe prisutnim članovima UO Udruženja prezentovali su prof. Branko Vučjak i gospođa Alisa Grabus, predstvanici GOAL WASH projekta, sada preimenovanog u GOAL WATERS projekat. Projekat se provodi u Bosni i Hercegovini od 2015. godine, a aktivnosti se provode preko predstavništva UNDP-a, dok je za stratešku koordinaciju zadužen UNDP – SIWI fond za upravljanje vodama pri Međunarodnom institutu za vodu u Štokholmu. Do sada su završeni radovi na izradi metodologije za utvrđivanje najniže cijene usluga vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Testiranje ove metodologije izvršeno je u vodovodima Teslić, Tešanj, Trebinje i Ljubuški, o čemu je urađen i integrisani izvještaj.

O sastanku održanom u utorak, 01. oktobra 2019. godine sa Svjetskom bankom, kao i o MAL BiH WSS projektu prisutne je informisao gospodin Zoran Popović, predsjednik UO Udruženja.

Zatim se raspravljao su aktivnosti povodom izmjene načina obračuna doprinosa za zahvaćenu vodu od strane JU “Vode Srpske”, kao i o aktivnostima povodom PDV kontrola koje se provode od strane Uprave za indirektno oporezivanje.

Prisutni članovi UO su, takođe, informisani o konferenciji “Komunalne usluge u BiH”, RCDN projektu, te o sastanku Platforme za dijalog.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.