Počela izgradnja vodovone mreže u okviru projekta “Voda I”

Danas, 18. oktobra 2019. godine na području Čokorskih polja počela je, u okviru projekta “Voda I”, izgradnja nove vodovodne mreže u dužini od 56 kilometara. U okviru navedenog projekta biće građena dva vodovoda, jedan u pravcu Gornje Piskavice sa završetkom u selu Buzadžije i drugi u pravcu Radosavska – Slavićka. Tačnije, nastavlja se izgradnja vodovodne mreže i novog rezervoara u pravcu od rezervoara “Zvijezda” prema Gornjoj Piskavici preko Jovića, Čokora, Karaule, Klupa do Buzadžija čime će biće obezbjeđena voda za 750 domaćinstava. Vrijednost projekta je 2,5 miliona maraka.

Grad Banja Luka će u idućih godinu dana uložiti 7,8 miliona KM u realizaciju projekta “Voda I”. Nakon realizacije ove faze uslijediće još dva odvojena projekta s ciljem da se do kraja 2021. godine omogući stabilno vodosnabdijevanje za 95 % stanovništva na području Banje Luke.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.