Posjeta djece vrtića Pertlica Fabrici vode u Novoseliji

Danas, 27. avgusta 2019. godine organizovana je posjeta banjalučkog vrtića Pertlica ”Vodovodu” a.d. Banja Luka. Djeca, uzrasta od 4 do 6 godina, imala su priliku da se uz pomoć stručnih objašnjenja zaposlenih u Vodovodu, a prilagođenih njihovom uzrastu, upoznaju s procesom prerade sirove vode u vodu za piće.

Tako su imali priliku da vide vodozahvat gdje se zahvata sirova voda rijeke Vrbas, procese fizičkog i tehnološkog procesa kondicioniranja vode, bistrenja, dezinfekcije i kontrole kvaliteta do isporuke potrošačima.

Cilj ove posjete bio je da se kod djece od najranije dobi razvija svijest o očuvanju i zaštiti životne sredine, zatim da se razvija svijet o značaju koji voda ima za opstanak i razvoj, a posebno koliko svaki pojedinac može doprinijeti u zaštiti vode i vodnih resursa.

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.