Posjete Fabrici vode u Novoseliji

“Vodovod” a.d. Banja Luka redovno provodi aktivnosti s ciljem jačanja svijesti ljudi, a posebno naših mlađih sugrađana, o značaju koji voda ima za opstanak i razvoj, a posebno koliko svaki pojedinac može doprinijeti u zaštiti vode i vodnih resursa.

Tim povodom tokom marta i aprila mjeseca ove godine Fabriku vode u Novoseliji posjetila su djeca banjalučkog vrtića Zvjezdica, učenici Tehnološke i Medicinske škole, te studenti Tehnološkog fakulteta.

Svi oni su, uz pomoć stučnih objašnjenja zaposlenih u Vodovodu Banja Luka, upoznali s procesom prerade sirove vode u vodu za piće. Tako su imali priliku da vide vodozahvat gdje se zahvata sirova voda rijeke Vrbas, procese fizičkog i tehnološkog procesa kondicioniranja vode, bistrenja, dezinfekcije i kontrole kvaliteta do isporuke potrošačima.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.