Predstavnici Vodovoda i udruženja “Vodovodi RS” posjetili 4 osnovne škole

Danas, 19.03.2019. godine predstavnici “Vodovoda” a.d. Banja Luka i udruženja “Vodovodi Republike Srpske” posjetili su četiri osnovne škole na području grada Banja Luka, i to: “Jovan Dučić” u Zalužanim, “Đura Jakšić” u Šargovcu, “Sveti Sava” na Laušu i “Georgi Stojkov Rakovski” u Novoj Varoši.

Povod ovog druženja bio je ovogodišnje obilježavanje 22. marta – Svjetskog dana voda. Količine vode koje se mogu koristiti kao voda za piće su male, ali i one su svakodnevno, na različite načine ugrožene. “Vodovod” Banja Luka godinama kroz različite aktivnosti djeluje u pravcu zaštite rijeka. Osnovni cilj nam je da podizanjem ekološke svijesti podstaknemo mlade naraštaje da razmišljaju u pravcu zaštite i očuvanja životne sredine, o važnosti vode i rijeke, a samim tim i rijeke Vrbas.

Ispred Udruženja djeci i njihovim nastvanicima obratila se gospođa Branka Trninić koja je pričala o vodi uopšte, gdje se nalazi, čemu služi, zašto je važno čuvati rijeke i štediti vodu, te kako to provesti u djelo. Zatim je objasnila zašto je uopšte ustanovljen Svjetski dan voda, koliko ljudi danas nema pristup higijenski ispravnoj vodi za piće i elementarnim sanitarnim uslovima.

Ispred “Vodovoda” a.d. Banja Luka pristnim se obratio gospodin Srđan Kevac koji je održao zanimljivu prezentaciju o Vodovodu Banja Luka. Pričao je o tome od kada naš Vodovod datira, kako se dobija higijenski ispravna voda za piće, ko učestvuje u procesu proizvodnje vode, te kako voda dolazi iz Fabrike vode do svojih potrošača.

Na kraju druženja djeci uzrasta od I do III razreda podijelili smo brošure ekološko – edukativnog sadržaja i naglasili da je jako bitno da ono što su oni danas naučili tokom našeg druženja prenesu svojim roditeljima, braći, sestrama, prijateljima, odnosno svima koji nisu imali priliku da nauče ono što su oni naučili.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.