OBILJEŽEN 22. MART – SVJETSKI DAN VODA

OBILJEŽEN 22. MART – SVJETSKI DAN VODA
Objavljeno: 26.03.2018.

Na Trgu Krajine je u četvrtak, 22. marta 2018. godine, u organizaciji “Vodovoda” a.d. Banjaluka obilježen Svjetski dan voda. 

Manifestaciju su podržale Gradska uprava Banjaluke, Turistička organizacija grada Banjaluka, Republički hidrometeorološki zavod, te niz obrazovnih ustanova i sportskih klubova. 
Cilj manifestacije je bio ukazati na probleme koji su u vezi s vodom i vodnim resursima, odnosno kako rukujemo vodnim resursima pošto je voda danas najugroženiji prirodni resurs. 

Učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i ostalim okupljenim građanima, obratili su se Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Zoran Popović, direktor “Vodovoda” a.d. Banjaluka.
Prigodnim programom, učenici osnovnih škola “Ivo Andrić” i “Zmaj Jova Jovanović”, te štićenici Doma “Rada Vranješević” i Centra “Zaštiti me” su kroz pjesmu, ples i recitacije pokazali koliko je bitno štediti vodu i čuvati rijeke od zagađenja, zato što je voda osnov razvoja i opstanka.

Na štandovima postavljenim na Trgu, prigodnim sadržajima, predstavili su se profesori i studenti sljedećih fakulteta: Prirodno-matematičkog, Tehnološkog i Šumarskog fakulteta, kao i profesori i studenti Univerziteta za poslovne studije, te Nezavisnog univerziteta u Banjaluci. 

Sportski klubovi čije su aktivnosti vezane za vodu i rijeku Vrbas su okupljenim učenicima i građanima predstavili svoje članove i opremu. Na Trgu Krajine juče su bili: Ronilački klub “Buk”, Ronilački klub “Delfin”, Kajak kanu klub “Vrbas”, Rafting klub “Kanjon”, Rafting klub “Argonaut” i SUG Dajak klub, te Sportsko ribolovni savez RS.

Vodovod je kao domaćin na postavljenim štandovima predstavio proces dobijanja higijenski ispravne vode za piće i opremu za detekciju kvarova. Radnici Vodovoda su na Trgu Krajine zainteresovanim građanima demonstrirali dio svojih svakodnevnih aktivnosti uz pomoć savremene mehanizacije koju pri tom koriste. 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.