Sastanak predstavnika udruženja “Vodovodi RS” i GIZ-a

U okviru projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta” (RCDN) danas, 19. juna 2020. godine putem video linka održan je sastanak predstavnika udruženja “Vodovodi Republike Srpske” i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

Cilj RCDN projekta je povećanje efektivnosti i efikasnosti vodovodnih preduzeća na zapadnom Balkanu, pri čemu se doprinosi boljem pružanju usluga većem broju grupa stanovništva koje imaju pristup vodi za piće i sanitarnim uslugama, kao i ispunjavanju EU Acquis Communautaire za životnu sredinu.

Udruženjima vodovodnih preduzeća i opština na zapadnom Balkanu omogućeno je da na finansijski održiv način kroz RCDN projekat pružaju kvalitetne razvojne kapacitete vodovodima i opštinama.

Tema današnjeg sastanka bio je Operativni plan Udruženja za period juni – decembar 2020. godine. Nakon diskusije Plan je usvojen, a neki od planova je da se implementira program za razvoj kapaciteta zasnovan na investicijskim projektima kapitalne infrastrukture u sektoru vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, zatim da se izradi promotivni materijal za obuke, te, uz konsultacije s IAWD-om, da se omogući pružanje podrške i pomoći D-LeaP-ovom centru za benchmarking, itd.

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.