Seminar o održivom načinu upravljanja otpadnim vodama

Ambasada Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini organizovala je juče, 28. novembra 2018. godine seminar o održivom načinu upravljanja otpadnim vodama u hotelu Evropa u Sarajevu.

Ambasada Holandije nastavlja da promoviše dobro upravljanje vodama, te da širi znanja i stručnost holandskog sektora voda sa glavnim akterima u sektoru voda u BiH. Ovaj put podržali su platformu za dijalog koja se održala u okviru Dana voda – na holandski način, seminar koji su zajedno organizovali Ambasada, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Aquasan mreža u BiH.

Drugi dio dana bio je posvećen prezentacijama holandskih stručnjaka i razmjeni informacija, znanja i iskustava s učesnicima, među kojima su bili i predstvanici “Vodovoda” a.d. Banja Luka. Neke od tema na seminaru bile su: (R)evolucija u tehnologiji za tretman voda (napredak u izborima tehnologija tretmana); Ljudski resursi i kapaciteti za održivo upravljanje otpadnim vodama; Sanacija, više od tehnike, holandski pristup kao primjer.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.