Treći sastanak predstavnika Vodovoda Banja Luka i Slavonski Brod

Danas, 12. decembra 2018. godine održan je treći radni sastanak predstavnika Vodovoda Banja Luka i Vodovoda Slavonski Brod. Na sastanku je razgovarano o detaljima aplikacionog prijedloga za program međugranične saradnje pod nazivom “Interreg IPA hr-ba-me 2014-2020”.

Realizacijom ovog projekta “Vodovoda” a.d. Banja Luka pridružio bi se naprednim društvima koja ulažu velike napore u smanjenje emisije ne samo CO2, već i ostalih gasova staklene bašte. Projekat vrijedan 1 milion evra, podrazumijeva instaliranje solarnih kolektora u zoni vodozahvata, koji bi značajno doprinijeli smanjenju dosadašnjih trošova električne energije Društva.

Ovaj, za naše podneblje, inovativan vid korišćenja tzv. “zelene” umjesto dosadašnjih “prljavih” tehnologija zasnovanih na fosilnim gorivima, dugoročno gledano daće dobrobiti ne samo “Vodovodu” a.d. Banja Luka već i kompletnoj banjalučkoj regije.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.