Webinar o benchmarkingu u sektoru vodosnabdijevanja

U utorak, 08. juna 2021. godine održava se online “Konferencija o benchmarkingu u sektoru vodosnabdijevanja”. Ova konferencija o benchmarkingu je treća konferencija u nizu koja za cilj ima jačanje kapaciteta aktera koji se bave pružanjem usluga iz oblasti vodosnabdijevanja u njihovim kontinuiranim naporima da poboljšaju svoje usluge.

Međunarodno udruženje vodovoda u slivu Dunava (IAWD) već devet godina gradi mrežu vodovoda posvećenih poboljšanju pružanja komunalnih usluga uz pomoć razmjene znanja i upoređivanjem s drugim komunalnim preduzećima iz regije. Upotrebom novorazvijene platforme za dalje jačanje razmjene između komunalnih poduzeća pokrenuta je nova faza u saradnji vodovoda koji učestvuju u programu. Počevši od 2020. godine, komunalna preduzeća suočila su se s brojnim izazovima, jer je pandemija COVID-19 rezultirala ograničenjima, što je dovelo do brojnih neizvjesnosti. Voditi posao u takvim uslovima bilo je dovoljno teško za sve, a pogotovo za komunalna preduzeća, koja u osnovi snabdijevaju vodom stanovništvo u gradovima ili opštinama. Između ostalih otkrića koja je nametnula pandemija, postalo je očito kako i zašto brza i kontinuirana razmjena znanja putem online saradnje između vodovodnih preduzeća može biti ključna za sigurnost građana, lokalnih zajednica i cijele države.

U tom kontekstu, IAWD započinje novi ciklus benchmarking programa vodovodnih preduzeća za 2021. godinu, koji je fokusiran na procjenu podataka o postignutim rezultatima komunalnih preduzeća u 2020. godini. Ovaj program je otvoren za sva zainteresovana komunalna preduzeća iz dunavske regije.

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.