O solarnim panelima sa UNDP-om

U svjetlu globalnih nastojanja da se sačuva planeta, da se što više smanje emisije štetnih gasova i da se pređe na obnovljive izvore energije, i “Vodovod” Banja Luka preduzima određene korake. Već je uveliko u toku realizacija projekta izgradnje solarnih panela i nadamo se da ćemo ga uz dobre partnere uskoro privesti kraju.

Juče smo na tu temu organizovali sastanak s predstavnicima UNDP-a, vodovoda iz Dervente, Laktaša, Prijedora, Prnjavora, Mrkonjić Grada i Srpca te konsultantom za ovaj projekat. Razgovor je za sve učesnike bio izuzetno konstruktivan, a informacije koje su iznesene poslužiće kao smjernice za dalje korake. “Vodovod” Banja Luka već je prošao kroz procedure izrade projekta i dobijanja neophodnih dozvola pa je mogao svoja iskustva da podijeli s predstavnicima drugih vodovoda koji su na početku.

Predstavnica UNDP-a Arnesa Borčak obrazložila je mehanizme raspisivanja tendera i finansiranja i izvjesno je da će se, na obostrano zadovoljstvo, ova međunarodna organizacija uključiti u izgradnju naše solarne elektrane.

“Vodovod” svoje solarne elektrane planira graditi u Novoseliji na zemlji i krovu. Snaga tri elektrane na zemlji bila bi 750, a na krovu 300 kW. Proizvedenu električnu energiju koristila bi fabrika vode, a dio bi išao u prodaju.

 

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.