Nova pumpa nakon 50 godina!

Znate onu staru narodnu “ako se po jutru dan poznaje…”?

E ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas jedna mnogo dobra godina. Detaljno smo analizirali stanje i isplanirali niz kapitalnih investicija kojima ćemo znatno podići kvalitet vodosnabdijevanja. Prethodnih godinu dana obnavljali smo mehanizaciju, a ovu počinjemo nabavkom pumpe u Fabrici vode u Novoseliji.

Koliko je ova nabavka važna najbolje će ilustrovati činjenica da je najmlađa od četiri pumpe na vodozahvatu nabavljena 1975. godine! Prije skoro 50 godina…

Kaže naš viljuškarista Zdravko da sad može na miru dočekati penziju – prvo je dobio novi viljuškar, a sada je dočekao da istovari novu pumpu.

Nova pumpa ima kapacitet protoka 500 l/s i energetski je znatno efikasnija od stare. Kada je ugradimo sljedeće sedmice biće to obavljenih pola posla na revitalizaciji vodozahvata, s obzirom na to da smo tokom prošle godine reparirali jednu od pumpi.

Treba još napomenuti da je ovo svakako dobar korak i u pripremi za ljetnu sezonu, koji će nam olakšati nastojanja da održimo kontinuitet u vodosnabdijevanju.

Podijelite objavu:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.