„Водовод“ продаје монтажне објекте

            На основу одлуке од стране Управе Друштва број: 01/1-БР-11970/23 од 01.11.2023. године  са 117. састанка Управе и на основу Записника комисије за процјену материјалних средстава бр. 03/2-12080/1-23 од 31.10.2023. год., Комисија за лицитацију основних средстава Друштва формирана Oдлуком број: 04-2940/17 од 27.04.2017. године, објављује:

О Г Л А С   З А  Л И Ц И Т А Ц И Ј У

за продају имовине

Ред. бр.НазивЈМКоличинаПочетна цијена (укупно у КМ)
1.Монтажне дрвене бараке (Објекат број 1 и објекат број 2) на адреси 22. априла бр. 2, 78000 Бања Лука, са свом припадајућом опремом, инсталацијама и намјештајемком2182.085,00

Продаја монтажних дрвених барака са свом припадајућом опремом, инсталацијама и намјештајем извршиће се путем лицитације по систему затворених понуда.

Предметна имовина може се погледати сваког радног дана у периоду од 8:00 до 14:00 часова на локацији објеката на адреси 22. априла бр. 2, 78000 Бања Лука.

Све се продаје у виђеном стању и накнадне рекламације се не уважавају.

Право учешћа у поступку лицитације имају сва правна и физичка лица.

Запослени у „Водоводу“ а.д. Бања Лука и чланови њихове уже породице немају право учешћа на лицитацији.

Понуде се достављају поштом или лично у затвореној коверти, на протокол „Водовод“ а.д. Бања Лука, Марије Бурсаћ бр. 4, 78000 Бања Лука, КОМИСИЈИ ЗА ЛИЦИТАЦИЈУ – НЕ ОТВАРАТИ.

Задњи рок за достављање понуда је 23.11.2023. год. до 11:00 часова.

Јавно отварање понуда, извршиће се комисијски 23.11.2023. год. у 12:00 часова, у управној згради „Водовода“ а.д. Бања Лука, ул. Марије Бурсаћ бр. 4, канцеларија број: 110 (конференцијска сала), по принципу „највиша понуђена цијена“ (која не може бити нижа од почетне тражене цијене).

Прије почетка лицитације, сви понуђачи требају да положе депозит комисији за лицитацију у износу од 1.000,00 КМ.

Депозити се полажу искључиво на жиро рачун „Водовод“ а.д. Бања Лука код НЛБ Банке, број: 562-099-00004224-44. Уз понуду, обавезно је приложити овјерену потврду из банке о уплаћеном депозиту.

Положени депозити ће бити враћени након окончања лицитације, у року од максимално 7 (седам) радних дана, оним понуђачима који не буду изабрани за побједника. Поврат депозита ће се вршити искључиво на жиро рачун учесника уз попуњен захтјев за поврат депозита који се може преузети код комисије за лицитацију на дан отварања понуда или неки други дан на инфо пулту у управној згради „Водовод“ а.д. Бања Лука.

Ако се за исту ставку појави два или више понуђача са истом цијеном која је уједно и највиша понуђена цијена, комисија ће одабрати понуду која је раније пристигла по датуму и времену на протокол „Водовод“ а.д. Бања Лука.

Понуђачи немају право повлачења понуда након истека задњег рока за достављање понуда.

Понуда обавезно треба да садржи:

  • 1. За физичка лица – попуњен и потписан образац за понуду (име и презиме, име једног родитеља, адреса и контакт телефон), копија личне карте и доказ о уплати депозита овјерен од стране банке,
  • 2. За правна лица – попуњен и потписан и овјерен образац за понуду (назив правног лица, име овлаштеног лица за заступање у поступку лицитације, адреса, број телефона), копија рјешења о упису у судски регистар и доказ о уплати депозита овјерен од стране банке,

Право учешћа имају само они учесници који су правилно попунили образац за понуду и уредно доставили све додатне тражене документе.

Образац за понуду може се преузети сваког радног дана од 7:00 до 15:00 часова на инфо пулту у управној згради „Водовод“ а.д. Бања Лука, на адреси Марије Бурсаћ 4, 78000 Бања Лука или се може тражити е-маилом на nabava@vodovod-bl.com.

Изабрани понуђач је дужан да уплату изврши, у року од максимално 2 (два) радна дана од закључења лицитације, а преузимање и одвожење предметне имовине је у року од максимално (15) дана од уплате и закључења уговора о купопродаји.

Купац је дужан да комплетне предметне објекте са свом припадајућом инсталацијом, опремом и намјештајем одвезе у року из претходног става, те да све уредно очисти до темеља. Темељ на којем се налазе објекти остаје и није предмет ове лицитације, тако да купац није у обавези да руши исти.

У наведену цијену није укључен ПДВ.

Све порезе и трошкове у вези са преписом власништва над предметном имовином, те трошкове транспорта, рушења и свих других радњи, сноси купац.

У случају да не буде понуда по 1. лицитацији, друга се аутоматски заказује у року од 7 (седам) дана (30.11.2023. год.) под потпуно истим условима, с тим што се почетна цијена умањује за 50% од почетне најниже цијене прве лицитације (умјесто 182.085,00 КМ, почетна најнижа цијена ће бити 92.542,50 КМ)

Све додатне информације могу се добити на бр. телефона 051/498-962, контакт особа: Новица Девић.

Комисија за лицитацију

Подијелите објаву:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.