Студенти ПМФ-а у „Водоводу“

Студенти студијских програма Хемија, Биологија и Екологија и заштита животне средине Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци били су у стручној посјети Фабрици воде у Новоселији.

Како је у току основних студија наставним програмом предвиђено изучавање физичко-хемијских особина воде, те прерада у воду намијењену за људску потрошњу, посјета “Водоводу” је била одлична прилика да се студенти упознају са процесом пречишћавања воде и процесом контроле њеног квалитета.


Водећи инжењери „Водовода“ су студентима обезбиједили стручно вођство од водозахвата на ријеци Врбас, кроз погон кондиционирања воде, Сектор квалитета воде и екологије и лабораторију за отпадне воде. Детаљно су објашњени сви сегменти производње – од обраде сирове воде до дистрибуције воде за пиће. Посебан акцент је стављен на значај контроле квалитета, поштовање прописаних процедура и инструменталне методе које се користе. Обиласком лабораторије за отпадне воде студенти су стекли потпун увид у процес припреме и обезбјеђење квалитета воде за пиће, обим посла и одговорност запослених у „Водоводу“.

Подијелите објаву:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.