Данас је Свјетски дан вода!

Бањалучки „Водовод“ од 1908. године брине о томе да грађани Бањалуке имају квалитетну воду за пиће, а од 2003. кроз различите активности покушава подићи свијест свих генерација својих суграђана о неопходности очувања наших водних ресурса. У склопу тих настојања редовно се укључујемо у обиљежавање Свјетског дана вода.

Тако се и данас, 22. марта 2024. године, у кругу Фабрике воде у Новоселији дружимо с нашим основцима и њиховим наставницима из Основне школе „Милан Ракић“. Нашим другарима на лицу мјеста показали смо систем функционисања фабрике, која свакодневно здравствено исправну воду за пиће испоручује у више од 250.000 бањалучких домова. Они у чијим је рукама будућност видјели су водозахват, нови и стари погон Фабрике воде, присуствовали прању филтера и таложница те обишли лабораторију.

С обзиром на то да је вода медиј који не познаје државне границе, а уколико је загађена или недоступна као основна животна потреба, може да постане узрок тензија између заједница и земаља. Управо из тог разлога Уједињене нације за овогодишњу тему Дана вода делегирале су тему „Вода за мир“.

Имајући у виду да преко 3 милијарде људи користи воду која прелази државне границе, а с друге стране данас само 24 земље на свијету имају неку врсту споразума о очувању и кориштењу тих међународних водотокова, искористићемо ову прилику да апелујемо на све људе да се баве очувањем овог свима нам неопходног ресурса и нека то буде наш  залог за боље и просперитетније сутра.

Подијелите објаву:
Scroll to Top

Vaš račun uvijek pri ruci - praktično i sigurno

Bez obzira gdje se nalazite, imaćete pristup svojim računima samo jednim klikom. Ne gubite vrijeme na traženje papira – prijavite se za dostavu računa na email i uživajte u praktičnosti koju pruža digitalna era.